Dobra, po pierwsze, dzięki za zainteresowanie tematem
Po drugie - 634 6V żeliwo po szlifie

o fazowaniu okien już czytałem
Co do polerki, zdań jest tyle ile osób. Nawet u mnie na uczelni były podzielone

Jedyne czym mogę Wam podpowiedzieć to to, że spotkałem się w zakładzie w Krakowie z taką usługą dot. nowych 2T i nie była zbyt tania. Grzebię w jakichś knigach za bardziej naukowym podejściem do tego, jak coś wygrzebię to powiem ;p
Kanały zatem zostawiam w spokoju. Bardziej chodziło mi o modyfikacje ich średnic czy łączenie ich... coś kiedyś mi się obiło o uszy i mimo że coś tam już wiem zawsze wolę zapytać
Skrzynię korbową trochę się boję ruszyć, bo zastanawiam się nad pewną kwestią: otóż myślałem czy rowki które tam są to efekt toczenia, czy też są to specjalne rowki pomagające w osadzaniu się mieszanki i smarowaniu łożysk, wału etc. Zeszlifowanie ich i spolerowanie skrzyni korbowej mogło by utrudnić osadzanie się mieszanki. I jak jest z przestrzenią szkodliwą, nie wpłynie to negatywnie? I tak naprawdę co da wypolerowanie skrzynki korbowej?
Zastanawiałem się również nad podtaczaniem tłoków. w teorii wiem wszystko, ale czy w ogóle się to opłaca?
I co mogę z tym silnikiem jeszcze zrobić?
Wybaczcie jeżeli gadam głupoty, co nieco już wiem, ale zawsze fajnie wiedzieć więcej