Tak Kubulcu , tylko chodzi o to że Ty jeszcze nie masz w ogóle wiedzy o mechanice i działaniu pojazdów mechanicznych . Jakbyś choć trochę wiedział to wiedziałbyś że idea ciężkiej ramy z malutkim silnikiem jest zła , bo to będzie nie do jazdy wśród innych ludzi - po prostu rozpędzać się będzie strrrrrrasznie powoli i pod każdą górkę będzie jechać 15 km/h a pod większe górki nie wyjedzie w ogóle . Do dojazdu przez pola , po prywatnych drogach , gdzie nie będziesz się rozpędzać ani jechać z innymi pojazdami to okay , można takie coś zbudować , ale po drogach publicznych nie . "Zbyt powolna jazda prowokuje innych kierowców do wyprzedzania" i będą przez to sytuacje niebezpieczne dla Ciebie i innych kierowców . Jak na wąskiej drodze dogoni Cię TIR na przykład - on będzie mieć 75 , a Ty 25 km/h - a on nie wyhamuje jak zobaczy Cię zaraz za zakrętem tylko musi Cię wyprzedzić albo rozjechać - będzie wyprzedzać , nawet na trzeciego - to Ci już mogę powiedzieć .
Inna rzecz - jak taki starszy motor obsługiwać i naprawiać , oraz ile to kosztuje czasu (i w garażu, i przy książkach, manualach) oraz pieniędzy . Jak kupisz takiego motóra to najprawdopodobniej będzie on niejeżdżący po Twojej pierwszej naprawie/remoncie/przeróbce/tuningu czy tym co mu zrobisz , a winić będziesz Nas że nie pomogliśmy i że kupiłeś złoma za Naszą namową . Niestety , nie diagnozujemy i nie naprawiamy zdalnie/telepatycznie/przez_internet pojazdów mechanicznych . Możemy pomóc , poradzić , przekazać swoje doświadczenia z użytkowania, ale wiedzę i praktykę musisz zdobyć sam i musisz chcieć ją zdobyć , wyrwać ją matce naturze swoim rozumem . Śrubkami nikt za Ciebie kręcić nie da rady przez internet . Tak samo nie wszystko da się zdiagnozować trafnie , jak ktoś to opisze na forum . Nawet wrzucenie dobrze zrobionego filmu nie zawsze pomaga znaleźć przyczyny usterek .
Ja nie widzę przeszkód abyś kupował motor jaki chcesz , tylko najpierw kup lub pożycz , przeczytaj i zrozum jakikolwiek poradnik/podręcznik mechanika samochodowego lub motocyklowego . Artykuły pana inż. Sałka przeczytaj (ale nie stosuj od razu) . Instrukcje do Jawki i Rometa ściągnij z netu i poczytaj , tak samo magiczną żółtą księgę do Jawy 350 . Wtedy będziesz wiedzieć o czym mówimy i co chcesz kupować . To zdecydowanie pomoże Tobie samemu znaleźć odpowiedzi na pytania które tutaj Nam zadajesz . Najpierw skieruj się
tutaj .
Bardzo mnie cieszy że masz tyle entuzjazmu i chęci , ale nastaw się najpierw na wiedzę techniczną , a potem na decyzje o kupnie , nie odwrotnie .
Anusiak dobrze napisał - jak jesteś uparty to się nauczysz , jeśli się nie zniechęcisz . Tylko wiedz że nie od razu i potrzeba na to czasu .
Ja doradziłbym kupić Jawkę 50 jak chcesz znać moje zdanie . Albo Rometa Ogara 200 z tym samym silnikiem . To dobre silniki , dobrze jeżdżą niedużo palą i części są i są niedrogie , a silnik jest łatwy w naprawie . 350km Bulo Mustangiem przejechał na nasz zlot w Kamieńsku (i wrócił !) .
Ej chopy, dajcie mu spokój
Ja już się nie odzywam , chyba wszystko powiedziałem , teraz mam czyste sumienie =)