Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 19, 2025, 21:52:43
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu

Autor Wątek: Knedel jak Lassie!!!!!  (Przeczytany 19197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jawsim

• Gość
Knedel jak Lassie!!!!!
« dnia: Marca 04, 2008, 21:28:40 »

No kurde nie uwierzycie!! nie uwierzycie chłopy co za dzieñ! Po tym jak rano dowiedziałem się w WKU, że przydzielili mnie do mojej jednostki z rodzinnego miasta uważałem,że już nic mnie dziwniejszego i fajniejszego nie spotka! aż tu- dokładnie przed kilkoma minutami- nie wiem 2-3 minuty dzwoni telefon- cześć-tu Zygmunt Jarema, ja w sprawie Jawy ( myślę sobie- czegoś nie wie-albo nawaliła  <blink> nieee ) słuchaj jest kłopot- na to ja- coś nie tak z moto- facet- nie,ale musimy chyba anulowac transakcję,jeśli się oczywiście zgadzasz £ukasz ( tak jawsim ma na imię £ukasz ;] )
pytam -czemu? coś nie tak? facet,że nie, poje¼dził sobie i wszystko jak najbardziej spoko rano zapaliła na trzeciego kopniaka ( niewierna- pomyślałem) ale nie zrobił jednego- nie zapytał żony <eek> <scared> <blink>  <lol> <lol> <lol>
na to ja - no ale co to ma do rzeczy? .... chłop tak się osrał na myśl o złości ślubnej swojej,że rezygnuje- mam mu zwrócić 2700 a 200 za kłopot zostawić sobie. dacie wiarę w taką sytuację? aż się cały trzęsę- jutro mi ja z rana odwiezie do domu.
to jest chyba znak od Boga. nie wiem. sam nie wierzę. Ojciec się z gościa śmieje do tej pory. A ja...  ja zgłupiałem. <blink>  zgodziłem się. anulujemy transakcję....  <blink> :D

lluke

• Gość
Odp: Knedel jak Lassie!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 04, 2008, 21:36:05 »

TO ZNAK!!! <lol> <lol> <lol> a tak na poważnie myślisz nad popchnięciem jej dalej?? Jednak bardziej by mi zależało na 354  <thumbup> <thumbup> niż na TS bez obrazy chłopaki <lol>

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 04, 2008, 21:38:31 »

Ja tam się nie dziwie, Chłop to wie co kupuje i za co płaci a ślubna jak pewnie usłyszała ceni co kupił to wpadła w furie że nie pralka albo futro.
Jak się wchodzi w związek z kobietą trzeba brać jedno pod uwagę : kobieta przed ślubem jest bardziej czarodziejka a po bardziej czarownica  :>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 04, 2008, 21:41:27 »

Dla mojego ojca pomysł wskrzeszenia pierwszego motocykla taty okazał się bezcenny- ale ja już drugi raz czarnulki nie dam rady sprzedać- całą noc nie spałem- jakoś mnie mdliło :'( ojczulek wyskoczył z propozycją- kupimy razem tą jawę 354 350 a ja ją zrobię dla niego, bo on nie ma czasu... <lookaround>
kurde chłopaki- kto ma namiary na 354 350 z lat 60 z PAPIEREM i w miarę kompletną? do diabła- to forum jawa-cz czy ki czort? na allegro sa-wiem.
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2008, 21:45:57 wysłana przez Jawsim »

lluke

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 04, 2008, 21:44:43 »

To tak jak ja robię 356 dla ojca choć po części dla siebie ;) ja mam Mz TS 150 ale wolę je¼dzić jawą no i przy jawie jest co dłubać a MZ jak nowa-4tyś od nowości ma przekulane więc jak na razie chodzi jak marzenie. A w wakacje albo po wakacjach kupuje Jawe TS 350 <lol>

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2008, 21:46:44 »

Pomysł dobry tylko wprowad¼ go w miarę szybko w czyn póki Twój El Comendante się nie rozmyśli, mój ma takie stany tak do 2-3dni, potem mu przechodzi i nie widzi sensu przedsięwzięcia i pomysł zamiera  

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2008, 21:50:45 »

mój ojciec jest inny. nawet gdyby się rozmyślił to się nie przyzna- honorowy z niego gość <thumbup>

myślę nad tym
http://moto.allegro.pl/item321194951_jawa_350_model_354.html
tylko dziwnie tania.

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2008, 21:54:04 »

Tania bo niema papiera

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2008, 21:56:02 »

szlag- nie zauważyłem <furious>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2008, 21:57:04 »

No Jawsim i tak właśnie ma być... widać Karma chce żebyś ujeżdżał Jawe.. a Jak Twój Ojciec chce Ci pomóc w remoncie Jawy to gratuluje... lepszego wsparcia mieć nie można..
ale ma powyzej 25lat na pojazd unikatowy sie kwalifikuje....
ja w ifulce tez nie mam..... :-/
http://mienki1987.blogspot.com/

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 04, 2008, 22:06:14 »

jest jedna z kwitami około 20 km od moje chaty- ale podobno stoi ponad 20 lat- pewnie korzenie zapuściła- ma ją starszy gość- ceni sobie 2000 <eek> <scared> ale.... trza pojechać... potargować....  <sadwalk>

hyh- w ciągu 7 lat posiadania knedla tylko jeden dzieñ był bez jawy w garażu. cóż to za paskudne uczucie. za dziewczyną tak nie tęskniłem... ale to zła kobieta była. :>
ciekawe co powie Czarnulka- może jest obrażona? ma focha? na zesłanie do obcych ja wysłałem. a jak juz sie do mnie nie odezwie? <sadwalk>
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2008, 22:09:50 wysłana przez Jawsim »

lluke

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2008, 22:12:08 »

Jawsim jak masz kase a jest w ładnym stanie do koñca je¼dziła to bierz. Moja 356 po 15 latach po przeczyszczeniu ga¼nika i wymianie świecy zapaliła :)

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 04, 2008, 22:15:49 »

podobno nawet oc ma ciągle opłacane, tylko przegląd jej wyszedł. kurde- znam tego dziadka,ale nigdy nie wspominał o jawie. <blink>

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 04, 2008, 22:18:32 »

Gdzie diabeł nie może tam Jawę pośle

<lol>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 04, 2008, 22:20:39 »

a kto Ci sie przyzna, starzy ludzie boja sie ze jak pójdzie fama co maja to zaraz ktoś ukradnie albo zechce kupić, przekona ich i sprzedadzą i co gorsza przerobi na agrochopera, starzy ludzie to motocykliści do których nam dużo brakuje........a im starszy motocykl tym trwalsza i mocniejsza to konstrukcja.. no i wielka satysfakcja jak sie ja odpali po remoncie.....
http://mienki1987.blogspot.com/

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 04, 2008, 22:24:50 »

Niby tak alei starzy motocykliści to też czasem agrotunerzy. Pierwszy właściciel mojej WFMki to płoszył nią szpaki z czereśni i tylko dzięki temu się dowiedziałem że na koñcu wichury jest WFM

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 04, 2008, 22:28:23 »

racja. pewnie obawa przed kradzieżą- ale byłem u niego kilka razy i nos mi nie mówił,że stoi tam Jawa- kiedys pamiętam byłem na grillu u znajomych na wsi- sama młodzież -chata po dziadkach kolegi. i strasznie mnie korciło,żeby zajrzeć do takiej starej szopki- nie dawałem im spokoju- kolega był 100% pewien ,że nic tam nie ma oprócz starego siewnika i worków. namówiłem- wszedłem i jakby w transie podniosłem worki.... 250 353 z 59 roku. <thumbup> niestety nie na sprzedaż była.

a co do tej to facet powiedział mojemu ojcu,że ma Jawę,dzisiaj, mnie nie było- byłem w WKU. <sadwalk> <drool> <sadwalk>

ten dziadzio jest ok,ale kurde nie wiem- zawsze tankuje na mojej stacji za ściśle odliczoną kwotę- na przykład za 27,50. albo równe 10 litrów.

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 04, 2008, 22:31:21 »

to może być ciężko...

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 04, 2008, 22:36:02 »

Jawsim a 250 może być bo mam na taką namiar. Z papierem i kompletna. Trochę ząb czasu ją naruszył ale w suchym garażu stała.
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 04, 2008, 22:38:44 »

jutro podjadę i popytam. kurde- w koñcu coś nowego- mało kto ma 350 z lat 60. ciekawe dlaczego? tych 250 i 175 jest od chu...

Jerry Brachu 250 ostatecznie,ale jest ich trochę. 350 to 350 <yes>

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 04, 2008, 22:43:46 »

Wiesz wsadzisz silnik od 350 i będzie 350 (powinien pasować). Kumpel ma starą350 (nie na sprzedaż) i pół komórki gratów to by sięmoże silnik skompletowało.

A 250 to chyba tylko jednego właściciela miała od nowości.

Ps. Początkiem roku jeszcze była teraz musiałbym sie orientować.
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 04, 2008, 22:50:58 »

Jerry a co z tabliczką znamionową?
Przecież tam jest wpisana pojemność silnika.

Poza tym to nie to samo.

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 04, 2008, 22:55:24 »

Jacu dokładnie jak z tymi silnikami jest to nie wiem ale przy lu¼nych gadkach o jego Jawie coś mi kumpel mówił że silniki są zamienne (różnią sie te motocykle jeszcze zawieszeniem z przodu). Kłócił sie nie będę bo na 100% nie wiem ale przy okazji sie go dopytam
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 04, 2008, 22:57:35 »

tabliczke znamionową na czas przeglądu się zdejmie ;)
ale ja chcę 350 <crybaby> która od urodzenia była 350.

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 04, 2008, 23:00:01 »

to jestem w stanie zrozumieć  <thumbup>
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry