Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 15, 2025, 06:47:23
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Panowie Pomocy z elektryka  (Przeczytany 3773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Peteero

• Gość
Panowie Pomocy z elektryka
« dnia: Sierpnia 07, 2008, 22:06:19 »

Witam sprawa dosyc pilna bo juz zaczynam sie denerwowac a jestem dosc spokojnym czlowiekiem. Robie generalny remont jawy i takze poszla w ruch nowa elektryka:
taka jak ze schematu.i teraz tak podłaczyłem raczej wszystko tak jak tam na schemacie (pisze raczej bo zawsze mozna sie gdzies pomylic )ale sprawdzalem i raczej nie.
na tym schemacie zaznaczam to czego jeszcze ni podłaczyłem ale powiedzcie kontrolki powinny sie przeciez swiecic swiatla powinny dzialac. Jest iskra i to jest dobra informacja. Dajcie jakies wskazowki gdzie moglem popelnic blad i jak sprawdzic albo sprawdzic zeby to zadzialalo a jest to jawa 634

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
Odp: Panowie Pomocy z elektryka
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2008, 23:28:19 »

kontrolka luzu nie będzie sie świecić bo nie jest podłączona,
kierunki nie działają bo tez  nie są podpięte podobnie i kontrolka
poza tym reszta może nie działać bo może przez przypadek nie podpiąłeś którejś masy, podłącz wszystko i jak nie będzie działać wtedy sie martw...
http://mienki1987.blogspot.com/

Peteero

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2008, 20:02:10 »

ej nie wiem jak było to w fabryce ale ja miałem instalacje 12v nawet akus był 12v. A 634było tylko w dokumentach jak rozwalałem szczatki starej instalacji to zgadzala sie z ta ze schematu w 100% mija rozni sie tylko dodatkowym wtykiem w stacyjce ktorego tu nie ma i ruskim przerywaczem kierunkow reszta jest oki i dzialała na instalacji 12v wszystkie zarowki i wszystko jest na 12v. dzisiaj zrobiłem przednie swiatło i kontrolke swiatła długiego. Reaguja na przełącznik swiateł i na ten przyciska długiego. Tylko jeszcze z tyłu sie nie swieci. czego to moze byc wina niby dochodzi plus i masa do tych stykow pod siedzeniem. jutro rozbiore jeszcze lampe i zobacze jak zarowki moze tam cos jest nie tak.A mam jeszcze pytanie gdzie jest umiejscowiony ten neutral do biegu jałowego i jak to wyglada. moze ktos mnie nakierowac i najlepiej zrobic zdjecie tego.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 09, 2008, 09:16:44 »

czujnik luzu znajduje sie od deklem od altka/prądnicy, a dokładniej tuz przy zębatce....
http://mienki1987.blogspot.com/

Peteero

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2008, 22:45:52 »

wielkie dzieki "Mienki" znalazłem. Faktycznie podłaczylem wszystko troche sie poglowiłem ale dziala maly blad byl z mojej strony ale juz zrobione jutro zaizolowanie i gotowe wszystko dziala. Dzieki wilekie za pomoc