Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 21, 2025, 00:37:48
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Brac VAPE czy nie ???  (Przeczytany 4690 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bobson

• Gość
Brac VAPE czy nie ???
« dnia: Kwietnia 04, 2009, 12:48:16 »

Mam Cz 350 474.4 6V i mam już dość problemów z nie doładowaniem akumulatora więc postanowiłem coś temu zaradzić szukałem szukałem szukałem aż coś znalazłem i oto to:
http://jawaczesci.pl/441,pradnica-elektroniczna-12v-a69.html
zdziwiłem się aż nie moglem w to uwierzyć nowa prądnica Vape dająca 200watt i jescze do tego elektroniczny zapłon i nowa lepsza cewka i tu moje pytanie: Opłaci się kupować to czy jednak nie mnie zbytnio cena nie przeraża ale czy to się po 1 miesiącu jazdy nie popsuje i gdyby się popsuło po gwarancji to czy dostane to tego jakieś cześci oczywiście pozmieniam wszysztkie odbiorniki na 12V Podajcie plusy i minusy tego zestawu...

Pozdrawiam.

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
  • Smoczyciel
Odp: Brac VAPE czy nie ???
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2009, 13:13:26 »

Kolego jeżeli cena Cię za mocno nie przeraża to nawet się nie zastanawiaj... Kilka osób na forum zrobiło taką przekładkę i z tego co wiem jest bardzo zadowolona... Wiem, że kupował to Piszczałka (ale ostatnio nie widzę go na forum) i Wojt@s... Z tego co wiem to Wojt@sowi padł regulator napięcia ale w ramach gwarancji go odesłał i to nie dawno się działo więc wal do niego na PW i pytaj...
Ja swojej TS-ce chce również zaaplikować VAPE z tym, że u mnie sprawa jest prostsza i tañsza bo mam 12V i mam zamiar kupić ten zestaw:
http://jawaczesci.pl/374,modul-zaplonowy-12v.html
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2009, 14:25:18 »

Mam ten wynalazek w CZ 350. Przejechało to ok 5000 km i dalej działa. Zero problemu. Poszukaj po forum bo o tym Vape jest mnóstwo tematów.
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

bobson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2009, 14:55:09 »

aha. Widze że wszyszcy zadowoleni z tego zestawiku a oprucz tego regulatora Wojt@sa popsulo sie cos komus w Zestawie???

Gonzo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2009, 15:58:46 »

Jeśli masz masz na tyle kasy żeby pozwolić sobie na ten zestaw to bierz go i nawet się nie zastanawiaj!
Ja też postanowiłem sobie zrobić 12V w mojej CZcie ale przez przekładkę karterów, wału itp. a pó¼niej dopiero zainwestować w Vape ale ta przekładka wynika z mojego przeświadczenie że jeśli mi padnie stojan bąd¼ wirnik to jestem max 100zł do tyłu a części znajdę wszędzie.

Wojt@s

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2009, 18:50:40 »

Dobra:) ja Ci powiem, rewelacja ogólnie, od 500 obr już ładuje. Dużo równiej motocykl chodzi, non stop na światłach nie stanowi problemu, jak dla mnie bomba, warto zainwestować, przy okazji robienia instalacji przeka¼nik stacyjki wrzuć, ja to opisałem w swoim temacie.

U mnie regulator padł a dokładnie zdechł stycznik odcinający napięcie. Reklamacja bez problemowa jak na tą chwilę, niestety odsyłane jest to do Czech a tam podejmą decyzję czy wymiana czy naprawa tego regulatora. Podłączenie ogólnie proste. wszystko na kostki.

Zostaw sobie sygnał 6V to wtedy przynajmniej Cię słychać na ulicy. żarówke z przodu wrzuć H4 55W i jasno jak w dzieñ, kierunki elegancko pykają, nawet jak stoisz na długich  i z wciśniętym stopem. Więcej zalet niż wad. Ja straciłem ładowanie w trasie, ale poprzez to że cewka jest zasilana oddzielnie spokojnie sobie jechałem dalej. Polecam choć w kwestii reklamacji bardzo długo trwa taka zabawa.

florek18

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 04, 2009, 23:24:22 »

Ja również posiadam VAPE lecz wersje 6V, i tak jak reszta jawowskiej braci posiadającej VAPE jestem z niego bardzo zadowolony, nie uważam tego zakupu jako wyrzucenia pieniędzy w błoto. Nic nie trzeba ustawiać, łatwy montaż, silnik dużo lepiej pracuje, same plusy.  Podsumowując VAPE to dobra sprawa :)

bobson

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 05, 2009, 08:29:31 »

hmmm ja chyba nie wezme tej prądnicy bo dzis jade oglądać TE-ske i do niej wpakuje sam zaplon VAPE

bobson

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2009, 19:33:17 »

Jenak nie kupuje Ts-ki zostaje przy Cz i biore sie za zestaw z prądnia Vape

rafalrak1

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 07, 2009, 22:56:38 »

Jeśli masz kase to bierz, naprawdę warto !  <yes>