Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 17, 2025, 12:05:16
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: zakonczenie sezonu czy rozpoczecie?  (Przeczytany 24683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
Odp: zakonczenie sezonu czy rozpoczecie?
« Odpowiedź #25 dnia: Września 03, 2009, 18:48:56 »

Chłopaki ja nalezę do PISARZY i pisze Wam ze na wyprawy przez cala Polskę jest już za pó¼no i za zimno wiec myślę ze trasa Lukassa jest super każdy ma tyle samo km
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 03, 2009, 19:40:09 »

To fajnie, więc postaram się odpowiednio wcześniej podać całość informacji <yes> Myślę, że w pa¼dzierniku będzie wystarczająco ciepło. A jeżeli chodzi o podlasie, to wiosną pomyślimy ;)

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Września 04, 2009, 09:09:23 »

Ja tez pojade jak tylko dam rade  :)  No z Krakowa to mam daleko  <thumbup>  A zorganizowac zjazd u siebie tez bym chcial , ale to jak mi sie sytuacja mieszkaniowa ustali ... I było by to raczej w Nowym Targu niz w Krakowie  :)

iroq2

• Starszy Jawer
  • Jestem Ślązakiem nie Polakiem->jestem za Autonomią
« Odpowiedź #28 dnia: Września 04, 2009, 14:04:53 »

Bardzo Fajny zamek jest w Pszczynie ;) możecie sie tam wybrać :D Pszczyna to śliczne miasto i ma piękny park :) szkoda ze nie mam prawa jazdy chętnie bym z wami pojeżdził . Ale mieszkam nie daleko Więdz gdy Byście się tam wybrali mozecie do mnie wpaśc :) moze jakieś ognisko albo coś ;) w tym stylu :) 

7Kubik7

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Września 04, 2009, 17:11:40 »

Jeśli jawula mnie nie zawiedzie w drodze (tak jak to bylo w przypadku slubu Mariusza) to tez postaram sie przyjechac.  :)

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
« Odpowiedź #30 dnia: Września 04, 2009, 18:00:46 »

To ja bym się również po Jurze dołączył, jak by coś trzeba było komuś naprawić to garaż blaszak jest. <worship>
Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #31 dnia: Września 12, 2009, 12:30:52 »

I jak wiadomo coś? czy sprawa umarła?

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Września 12, 2009, 12:42:21 »

Nic nie umarło, ostatnio tylko troche zalatany byłem. Na razie mam termin: 9-11 pa¼dziernik. Jakby co, to mała jest 4-go, więc nie będzie kolidować ;) Na dniach wrzuce całość ;)

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2009, 22:48:27 »

Będzie coś z tego?

Bo ja już knuję jak tu urlop wziąć.
Za dużo nie ma co planować.
Tylko termin ważny. Trzeba wsiąść i pojechać. Reszta sama przyjdzie.
Na szlaku Orlich Gniazd zamków nie brakuje, zawsze coś ciekawego można pozwiedzać.

Ja myślę pojechać na Małą 4 pa¼dziernika, a potem może trochę Bieszczady i Słowacja.
Na koniec wypadły by zamki na Jurze.

Jakby ktoś reflektował to może dołączyć. To dla tych co lubią spontan. Niczego nie obiecuję.
Oby tylko pogoda była...
 ;)

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #34 dnia: Września 26, 2009, 08:38:55 »

Jacu te Bieszczady i Słowacja to na kiedy planujesz mniej więcej ??:) ja tez jadę do malej z kolega. A z tymi Bieszczadami to by mi pasowało tak 14 bo mam wypłatę:) Co do Malej mogli byśmy od Ożarowa pojechać we 3 na jawach:)

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #35 dnia: Września 26, 2009, 14:05:11 »

Myślałem żeby od razu po Małej pojechać w Bieszczady i może trochę Słowacji, a jak będziemy wracać to Jura.
Tak to się robią dwie wyprawy, a z Małej jest już blisko.
Pomyśl o tym Gustaw. ;)

PS: tym razem biorę czarną, jest na dotarciu, przejechałem już ponad 500km.
Trasa w sam raz na docieranie :>
« Ostatnia zmiana: Września 26, 2009, 14:07:05 wysłana przez jacu frankensztajn »

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #36 dnia: Września 26, 2009, 19:34:45 »

to na ile dni to chcesz rozłożyć?? i ile mniej więcej kilometrów? bo nie wiem jak z urlopem oraz ile muszę kasy naszykować w razie czego

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #37 dnia: Września 26, 2009, 19:51:01 »

Gustaw, około tygodnia. Sobota, niedziela - 4 pa¼dziernika Mała, potem mniej więcej za tydzieñ 9-11 pa¼dziernika, albo wcześniej Orle Gniazda, według tego co pisał £ukasz. W międzyczasie obskoczymy Bieszczady.
Jura jakby już w drodze powrotnej.
Ile kilometrów nie wiem, nie liczyłem.
Mówiłem że to spontan.
Zawsze jak liczyłem kilometry to i tak wychodziło więcej.
Wrzuć google maps i możesz policzyć mniej więcej ile kilometrów, razy spalanie, dodaj jakieś 20-30% i będziesz miał wynik.

W razie czego dawaj na priva. :)

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #38 dnia: Września 26, 2009, 20:31:41 »

to ja odpadam raz ze na 4 nie skołuję tyle kasy ( nawet 300zl ) dwa ze na taki długi termin nie dam rady z urlopem. Nie spodziewałem się ze to może być na tydzieñ wyjazd , Jeśli coś się zmieni to dam Ci znać jak będziesz jechał 4 do malej to zadzwoñ spotkamy się w ozarowie i razem pojedziemy

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Września 28, 2009, 20:49:05 »

Plan na Jurę jest taki. Robimy to w 3 dni, raczej 9-11 pa¼dziernik. Pierwszego gdzieś popołudniem/na wieczór się zbieramy na zadupiu "Klucze-osada". Koło tej wioski jest jakaś kałuża na googlach, więc można się rozbić przy wodzie. Jest to mała plama, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem. A miejsce pasuje strategicznie, więc musi być dobrze.
Mowa o tym miejscu: http://tnij.com/IFMr8
Na miejscu wiadomo - wieczorek zapoznawczy. 2-go dnia lecimy trasą Pana Marka (na mapie w prawą strone): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/66a88a0b9786c168.html. Zwiedzamy co ciekawsze na niej i w okolicach. Jest troche tam zamków, myślę, że na miejscu wybierzemy co chcemy zwiedzić, bo na forum mogą pisać jedni, a pojadą inni i mogą mieć inne upodobania na zwiedzanie. Taki lu¼ny dzieñ na wypoczynek, latanie po winklach i zwiedzanie. Jeżeli miejscówka będzie fajna to można w tym samym miejscu spędzić następną noc. 3-go dnia chciałbym zwiedzić Oświęcim. Muzeum otwarte jest 7 dni w tygodniu od 8:00 do 17:00 i podobno minimum na zobaczenie czego trzeba to 3,5h. Po zwiedzeniu muzeum i terenów obozowych można jeszcze zobaczyć rynek, coś zjeść i takie tam gadu gadu. No i tyle z wycieczki, rozjeżdżamy się.
Oczywiście to tylko zarys, wszystko jest do obgadania na wieczorku zapoznawczym. Ja ze swojej strony jestem otwarty na propozycje.

Telefon do mnie: 507 247 746

Aha, nie jestem pewien czy nie wypadnie mi przypadkiem w sobotę pilna robota. Ewentualnie gdyby tak się stało to dałoby radę troche przesunąć termin na niedziela-wtorek? Jak u Was z wolnym w tygodniu? Bo szczerze mówiąc dla mnie jako dla studenta środek tygodnia nawet jest pewniejszy. Z tego co widzę, Jacu będzie miał czas, Gustaw chyba też? A reszta?

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #40 dnia: Września 29, 2009, 08:46:57 »

Jak dla mnie wszystko fajnie tylko trochę mało konkretnie ,nocleg w pa¼dzierniku pod namiotem jest dosyć ryzykowny - nie ma pewności co do pogody a latka niestety już nie te,druga sprawa termin - może od piątku a może od niedzieli ?, ze względu na pracę muszę naprawdę wiedzieć wcześniej dokładnie aby wszystko grafikowo podogrywać ( zastępstwa itp),także z przykrością na 95 % mnie nie będzie  :[

gringo

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Września 29, 2009, 10:08:36 »

panowie a moze tydzien pó¼niej? bo mam zjazd na studiach...

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Września 29, 2009, 12:17:00 »

Ja nie mam jeszcze rozkladu zajec na studia , niewiem kiedy bede mial wolne a kiedy nie ... zobaczymy , trzymam kciuki zeby mi sie z wami zgrało =]

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #43 dnia: Września 29, 2009, 12:52:14 »

Plan na Jurę jest taki... Pierwszego gdzieś popołudniem/na wieczór się zbieramy na zadupiu "Klucze-osada". Koło tej wioski jest jakaś kałuża na googlach, więc można się rozbić przy wodzie.

Zajebista organizacja  <furious>

"kałuża na googlach" a może ta kałuża to odstonik oczyszczalni ścieków?
Jak ktoś się dokładnie przyjrzy to zobaczy ją (tą oczyszczalnię) w pobliżu.

Organizator musi czasem ruszyć swoje szanowne cztery litery i sprawdzić teren, przygotować spotkanie.
Na Goglach to każdy w domu może sobie pooglądać i jednym palcem po monitorze poje¼dzić a drugim palcem w ... podłubać.

Taki spontan to można w sobotni wieczór  z kolegami "z okolicy" ustawiać  <beer>
 A nie ludzi z całej Polski zapraszać i na dość poważnym forum  się wychylać  <hammer>

Przyszłym organizatorom pod rozwagę!
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2009, 13:25:55 wysłana przez jawol »

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #44 dnia: Września 29, 2009, 18:46:51 »

E tam, czepiacie się.
Przecież Lucass102, o ile mi wiadomo, jest z Podlasia, więc trudno jest od niego wymagać żeby pojechał osobiście przed zjazdem zbadać teren. To jakiś absurd by był. Gdyby to organizował u siebie, na własnym terenie, to owszem trochę by to słabo wyglądało.

Ja, tak jak już wspomniałem wybieram się do Małej. Wziąłem urlop na tydzieñ, żeby trochę pośmigać.
W tym roku czuję się niedojeżdżony.
I tak jadę, nawet gdyby ogólny wyjazd do Jury nie wypalił.

Planu szczegółowego nie mam bo nie miałem czasu żeby go opracować.
Ale jakby ktoś odczuwał taki sam imperatyw do jazdy to może się przyłączyć.
Nie pytajcie gdzie nocleg i gdzie strawa.
Nie jestem jasnowidzem ani Dobrym Wujkiem. :>
Gdzie dojedziemy tam nocleg, jak głodni to hasło: konsumujemy.
Każdy jest dorosły i chyba nie potrzebuje opiekuna.

Poza tym jest po sezonie, więc nie spodziewam się dzikich tłumów w "kurortach".

Nie namawiam, kto będzie chciał ten i tak przyjedzie.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Małej. :)

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Września 29, 2009, 20:03:49 »

Nocleg ryzykowny? W sensie, że zimno, czy jak? Jak zimno to można cieplej się ubrać/lepiej zabezpieczyć. Jak miejsce okaże się oczyszczalnią ścieków to jaki problem się przenieść kawałek dalej? Nie ma hotelu to nie jedziemy, czy jak? To jesteśmy twardzielami, czy miętkimi tymi no, wiadomo...? Gdyby teren był w moim pobliżu, nawet nie takim bliskim, to jasne, że bym ruszył dupsko sprawdzić go. Jednak jak Jacu zauważył, mam zdecydowanie dalej niż ktokolwiek z Was. A miejsce jest takie, żeby Wam było bliżej. Jak to Gustaw napisał, podobno jest za pó¼no na dalekie wypady. No, ale ja do Was dojade przez te pół kraju, nie widzę problemu. Jak kto chce poważne spotkanie zrobić, z wygodami i dopięte wszystko na ostatni guzik to proszę bardzo. Moja propozycja może i jest nędzna, ale przynajmniej jest. Swoją drogą to nawet nie lubie pedantycznych zlotów. A za organizatora się nie uważam, po prostu dałem propozycję, żeby razem poje¼dzić.
Odnośnie terminu. Wiem, że większość osób musi wcześniej wiedzieć konkret żeby wziąć wolne. Po prostu się pytam, jak by pasowało Wam. Na podstawie konkretnych odpowiedzi ustalimy razem termin.
Gringo, jakby było tydzieñ pó¼niej to byś był bankowo?

Jacu brawo! Takie podejście lubie - nieważne wszystko, ważne by jechać.
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2009, 20:07:50 wysłana przez Lukass102 »

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Września 30, 2009, 16:38:01 »

10tego mam wolne.
17 nie dam rady.

No szkoda że nikt chętny nie podjął sie prawdziwej organizaji. Zabrakło ludzi.

Znacznie lepszy by był jakis normalny nocleg w jakis domkach lub czymś takim. Jak rano wstaje do roboty i wdzę te 6st na termometrze to już widze ten nocleg w namiocie. Ja jestem walniety, ale nie aż tak  <lol> Albo poprostu sie starzeje.

Jak sie nie ociepli to mnie tam nie będzie.
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #47 dnia: Września 30, 2009, 18:13:32 »

Ja osobiście wam radze objechać górę Jury tj.Ruiny zamków Olsztyn,Mirów,Bobolice obowiązkowo Ogrodzieniec. Jest jeszcze kilka mniejszych,ale te są takie naj.Jak pojedziecie rano na Pieskową Skałę i Park Ojcowski, zwiedzicie Grotę £okietka, Jaskinie Ciemną,Bramę Krakowską (takie główne atrakcje) to wrócicie tą samą drogą na nocleg i dzieñ minie ,a nogi mają dość . Teraz z dnia na dzieñ robi się coraz szybciej ciemno, możecie mi nie wierzyć ,ale drogi w tamtych rejonach są nieciekawe a po zmroku okropne.Dziurawe,zniszczone, marne oznakowanie a czasami jego brak. A nawet nie myślę w czasie deszczu.

Taka wycieczka OK ale latem lub pó¼niejszą wiosną kiedy dnia przybywa. Fakt jeżeli jest taka typowa Polska Złota Jesieñ,to widoki i kolory natury powalają na kolana.Noclegi przy zamkach są najczęściej w prywatnych domach i to tylko od ich widzimisie zależy czy przygarną pod dach,a czasami jak wypalą z ceną to-do widzenia.. Są też hotele (przy większych atrakcjach-Ogrodzieniec-Ojców),ale ceny niekiedy powalają.

Wychowałem się na tej pięknej krainie i mam jakieś tam pojęcie. Przyznaje się że nigdy nie przejechałem tej krainy motocyklem (pomijając latanie za łebka po polach) , ale to chyba z racji tego że teraz zawsze jedzie się tam autem z całą rodziną i do rodziny.

To tak pokrótce co można zobaczyć i czego można się spodziewać. ¯yczę sssuper pogody i miłego latania,zwiedzania.
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #48 dnia: Września 30, 2009, 21:57:51 »

Do Lukass102:

Naprawdę nie chcę się czepiać, wiem że Jesteś z daleka i doceniam to że podjąłeś próbę, jednak w dobie ogólnodostępnego internetu,bez wychodzenia i wyjeżdżania  z domu spokojnie można znale¼ć miejsce na nocleg(przynajmniej na pierwszą noc)- mi zajęło to kilka minut:

http://www.gmina-klucze.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=55&main=1

To jest przykład i oczywiście trzeba zadzwonić,popytać,dowiedzieć się o cenę i warunki aczkolwiek to także nie jest problemem.
Obecna aura tylko potwierdza to co wcześniej pisałem,wróciłem właśnie ze spaceru z psem i w tej chwili w Jeleniej Górze jest ok 3 st C,rano będzie ok 0 lub poniżej i żadna to przyjemność marznąć,jawerzy muszą być twardzi tylko czy muszą być desperatami?

pozdrowionka i mimo wszystko powodzenia,kto wie może jednak się spotkamy :)  <cheers>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Października 01, 2009, 07:51:52 »

Jest pewna różnica pomiędzy byciem twardym a niemądrym- potem w wieku lat 50 będa się na bolące stawy wykañczać.