Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 17, 2025, 09:04:53
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: [638] Padają świece  (Przeczytany 4056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Fenix_

• Gość
[638] Padają świece
« dnia: Czerwca 17, 2006, 22:25:44 »

myśle i myśle  <mur> <mur>i nieiwme co jest grane ..... ale od poczatkuw tamtym tygodniu kupilem sprzet pierwszą w życiu jawe TS 350 ale kapa bo niewiem czemu ale świece wytrzynują praktyczne pare odpaleñ poczym nie iskrzą na elektrodzie tylko gdzes tam w środku i nieiwme wymienine cewki kondensatory przerywacze przewody fajki świece (6 juz padło)a powiem ze bardzosą zaolejone z prawego garka wali olej jak holera i kopci  a i dzisiaj zmienialem olej w skrzyni i jakoś dziwnie śmierdział benzyną nieiwm co jest grane a i cewka na prawym garku sie grzeje bardziej niesz na lewym a i ma takie kaprysy że czasami pali na jeden albo na drugi cylinder...... pomocy podobno silnik na dotarciu był szlif itd a dodam ze kupilem dzisiaj nowy gażnik i hodził dobrze ale jak juz sprzet odstawiałem to ostatni raaz chcialem zapalic i wkręcał sie na jkieś dzikie obroty 6 tys (jak by sie rozbiegał)  mozę jakieś pomysły? ??? :\
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2012, 15:25:54 wysłana przez Bulo »

Brein

• Gość
Odp: czary mary :\
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2006, 22:39:36 »

wkręcanie się na obroty to najprawdopodobniej wina "lewego" powietrza - sprawd¼ czy uszczelka gaxnika jest w dobrym stanie i czy wszystko jest ze sobą odpowiednio skręcone.

Co się tyczy reszty problemów niestety kupiłeś "koszmar" - najprawdopodobniej instalacja elektryczna była "naprawiana" i "usprawniana" przez zupełnego laika z ogromnym zapałem. Czyli schemat w dłoñ i po kabelku wszystko aby usunąć ewentualne "patenty". Do tego miernik i kontrola każdego elementu instalacji.

Silnik na dotarciu? - kolego w to nie wierz, nawet jeśli był robiony remont to po stanie całości zalecam rozebranie wszystkiego na części pierwsze i sprawdzenia - skoro działa jak działa - znaczy robił deb... eee.... "laik" ;) a tacy są najgorsi (mam niestety doświadczenie - wiem jakie cuda można w silniku znale¼ć po takim "remoncie")

Zacznij od sprawdzenia instalacji i szczelnosci układu dolotowego.

Fenix_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 17, 2006, 22:45:55 »

no to tak no nowa uszczelka tak łacząca gaznik z cylindrami skręcone i chyba jest spoko bo chodziła chodzila meczylme ją po zalozeniu z 30 min i dopiero przed garazem cos sie stało...
hmm a przypuszczalnie gdze moze byc problem z tą elektryka...????a moze zła mieszanka lalem mikskol 1:30 ale dzisaiaj zalałem Valvoline 1:40 ale to jeszcze zobacze przetestuje go jutro rano i zobaczymy...

dodam ze świece to NGK nie pamietam oznaczenia ale mialem 2 rodzaje te z ciaplata 6 i 8 i dupa
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2006, 22:48:53 wysłana przez Fenix_ »

Brein

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 17, 2006, 22:53:15 »

naprawdę elektrykę sprawd¼ ze schematem i wszystko podłącz tak jak powinno być - zwróci sie z nawiązką. Tylko we¼ schemat stąd: Dane Techniczne/Jawa/Schemat instalacji elektrycznej Jawa typ 638
a nie patrz na ten z "żółtej książeczki"

Fenix_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 17, 2006, 22:55:25 »

a co myslisz o tym zyganiu olejem z prawego garka i kopceniu???

Brein

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 17, 2006, 22:56:10 »

wiesz co :) ja zapraszam na gg bo tu czat robimy ;) 3434155