Wolna Strefa Jawa - CZ

• Marca 19, 2025, 22:08:02
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: [all] Meega obroty  (Przeczytany 5968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gremlin

• Gość
[all] Meega obroty
« dnia: Czerwca 25, 2006, 19:27:39 »

Witam Panowie.
Problem mam następujący.
Po odpaleniu motocykla mega obroty ile fabryka dała i nic zero regulacji
w gażniku.Dodam ze to moje pierwsze odpalenie po remoncie( wał, czoło wału, szlif cylindrów pierscienie tłoki tzn. wszystko)Załozyłem zapłon Prameti Dzik 8 najnowszy model.Nowy też gażnik szkoda że chinski ale jest.
Kruciec mam solidnie uszczelniony uszczelka przesmarowana silikonem,Głowice siedzą na uszczelkach aluminiowych, cylindry na papierowej + sylikon.Gażnik z kruccem na nowej gumie. A tu takie jaja. Poradzi ktoś coś???
Dziekuje za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2012, 23:46:26 wysłana przez Bulo »

teoroch

• Gość
Odp: Meega obroty.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2006, 20:20:50 »

jedynie to może być ga¼nik !!! skup się nad jego regulacją !!! dokładnie sprawd¼ jak się otwiera i CZY SIę ZAMYKA PRZEPUSTNICA!!!!

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 25, 2006, 21:17:11 »

chinski ga¼nik???? a cóż to za ekspierimient?????,  <eek>  sprawdz gażnik linkę gazu i manetkę ale gwarantuje że to gażnik
http://mienki1987.blogspot.com/

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 25, 2006, 22:28:04 »

miałem to samo po długim postoju i to była najzwyczjniej linka gazu poszarpana i do koñca nie domykała się przepustnica na pierwszy rzut oka linka bylo ok i tylko jakiś 1mm nie domykala a silnik wył.........

Fenix_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2006, 08:41:22 »

oj koloego ga¼nika ga¼nik ja tezsz kupilem gaznik chinski i wiesz co wziolem z niego tylko dekielek ten górny i iglice bo jak zalozylem w calości to nie dało rady wyregullowac wolnych obrotów i takie tam jaja paliła tylko na pych no same minusy a i przepustnica rozwaliła sie po pierwszym razie....
a sprawdż czy przepustnica ci sie nie blokuje bo u mnie był nie dookładnie wykonany i sie blokowała na najwyzszych obrotach ..... <drool> <drool>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:20:01 »

Może dysze mają nie standardowy rozmiar?

pzdr

mortimers

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 26, 2006, 17:32:04 »

ja zalozylem chinski gaznik,i sie musze z rana nakopac z 10 razy zanim odpali i kicha ,gdzies paliwa nie zasysa,a potem jak cieply to juz od kopniaka,a na starym ikowie nie bylo problemow,cos nie tak z tymi chinskimi ga¼nikami.

Gremlin

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 26, 2006, 19:56:18 »

Założe stary i zobacze bo na starym brykał a kupiłem nowy bo myslałem ze przez niego były problemy z odpalaniem. Linke gazu mam nową, przepustnica nie przyciera.Cholera mnie weżmie. <evil>

Czyli sądzicie że to wina gażnika a na co ewentualnie jeszcze zwrócić uwage - jak jest oczywiscie jeszcze  na co?

semaj

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 26, 2006, 21:44:11 »

a iglicę masz na drugim rowku?? Mi np nie udało się wyregulować ga¼nika z iglicą na drugim rowku, gdy był założony zapłon promoto i objawy miałem te same jeśli chodzi o 8000rpm udało mi się go stłumić wtykając szmatę w gażnik, ale to ograniczyło silnik tylko do 2500rpm. Pisałem o tym u siebie, że na docieranie polski elektronik promoto się nie nadaje. W agmocie za płytkę z przerywaczami zapłaciłem ok 25 PLN, więc na docieranie lepiej założyć standardowe platynki. Powiem jeszcze jedno na przerywaczach świece Iskra F75S nie sprawdzają się: zanim się zagrzeją do tem pracy potrafią się zalać, a przynajmniej jedna i wtedy przez tłumik danym cylindrze silnik kicha aż do momentu gdy nie wyjmiemy świecy i jej dokładnie nie przeczyścimy - ja to robie szczoteczką do zębów.
Mam nadzieję, że doszukacie się jakiejkolwiek składni w mojej wypowiedzi... Jestem wyeksploatowany po wojnie paintball'owej :), ajutro wstaję o 5:00

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 26, 2006, 23:01:42 »

Taki mały OT ga¼nikowy.
Czy jeżdząc na iglicy zapiętej na najuboższą mieszankę silnik szybko padnie?
Mniej paliwa = mniej smarowania.
Ile by taki sprzęt palił mniej? Rozumie że silnik by był bardziej mułowaty i gorzej zapalał...
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Gremlin

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:26:41 »

Iglice mam dokładnie na drugim rowku.Poprubuje z innymi ustawieniami i ze starym Jikovem,ale na razie mało czasu wręcz paskudnie za mało.Co do platynek i orginalnego zapłonu to nic mi po nim nie zostało musiałbym kupić wszystko.Zrobie extra wache i w trase jesli wogóle rusze z garażu.
Jak ktoś chce sie pobawić z moją Jawencją w ostanie poprawki i regulacje w okolicach Krk (do 100 km) to dowioze.
Oczywiscie nie za Dziekuje :)
Bo ja w tym tempie prac to wyjade w grudniu.
Jak co to dajcie znać?